Цей блог - моя спроба допомогти студентам у доступі до всіх матеріалів, що будуть використані під час викладання курсів "Основи журналістики" на 1-му і "Телевиробництво" на 2-му і 3-му курсах. Кожен з вас, я сподіваюсь, може побачити план всіх занять і завдання. Спробуємо тут же розміщувати і все, що робитимемо на парах і поза ними. Відкрита до ваших пропозицій і ідей зробити нашу співпрацю максимально продуктивною.

понедельник, 12 марта 2012 г.

практикум з відео

Існує кілька видів простору. Журналісту важливо знати мінімум про три: плаский, обмежений і глибокий.
Розпочнемо з обмеженого (limited Space). На відміну від плаского, де тло нічого не говорить глядачеві, обмежений простір передбачає кількашаровість зображення. Тобто є передній план, як правило це інтерв'юйований, є середній, а може бути і задній плани. При цьому елементи, що створюють фон для інтерв'ю, не з'єднані між собою. У глядача немає відчуття глибини кадру, перспективи і єдності зображення. Таким чином тло в обмеженому виді простору говорить, але не відволікає.
 Головне завдання журналіста при цьому - збалансувати увагу на всіх об'єктах, що є в кадрі. Максимум - на людині, яка говорить.
Як приклад можна розглянути уривок: http://www.youtube.com/watch?v=BEmO6Bt3G1w&list=UUd86XcBNtbBvVosblWwtpUg&index=4&feature=plcp
Єдина проблема - дівчина в кадрі рухається, а це вже відволікає. Передбачити це до початку зйомки було важко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий